2009 m. spalio 29 d.

Sveikinam Eglę ir Liną susilaukus antrosios dukrytės Smiltės! Šiemet tarp mūsų draugų tai neabejotinai populiariausias vardas :)
Šią savaitę kažkaip blogas neisrašo, tai galvoju "paspaminsiu" :) Šitą istoriją man persiuntė Vaida, aš ją jau buvau girdėjus anksčiau Šemetos kursuose. Labai graži istorija, būtinai visoms mamytėms ir ne tik riekia paskaityti:

Labai seniai buvo vaikas, pasiruošęs gimti. Vieną dieną jis paklausė Dievo:
- Kaip aš gyvensiu žemėje būdamas toks mažas ir bejėgis?
Dievas atsakė:
- Iš daugelio angelų, aš išsirinkau vieną tau. Jis lauks tavęs ir rūpinsis tavimi.
- Bet pasakykite man, čia Danguje, aš nieko kito nedarau kaip tik dainuoju ir šypsausi. To man pakanka, kad būčiau laimingas.
- Tavo angelas dainuos tau ir šypsosis kiekvieną dieną. Ir tu jausi savo angelo meilę ir būsi laimingas.
- Ir kaip aš sugebėsiu suprasti ką žmonės man sakys, jei aš nemoku jų kalbos?
- Tavo angelas sakys tau gražiausius ir saldžiausius žodžius, kuriuos kada nors esi girdėjęs ir su kantrybe bei rūpesčiu, mokys tave kaip kalbėti.
- O ką man daryti, kai norėsiu kalbėti su Jumis?
- Tavo angelas sudės tavo rankas kartu ir mokys tave, kaip melstis.
- Aš girdėjau, kad žemėje yra blogų žmonių. Kas apsaugos mane?
- Tavo angelas gins tave, net jei reikės rizikuoti savo gyvybe.
- Bet aš liūdėsiu, nes daugiau nematysiu Jūsų.
- Tavo angelas visada kalbės su tavimi apie mane ir mokys kaip grįžti pas mane, nepaisant to, aš visada būsiu šalia jūsų.
Tuo metu Danguje buvo daug ramybės, bet jau buvo galima išgirsti balsus iš žemės, ir vaikas paskubomis tyliai paklausė:
- O Dieve, jei aš jau iškeliauju, prašau pasakyk man mano angelo vardą.
- Tavo angelo vardas neturi jokios reikšmės, tu kviesi savo angelą žodžiu: Mama.

2009 m. spalio 26 d.

Savaitėlė

Savaitėlė pralėkė kosminiu greičiu, nors atrodo nieko tokio ir neįvyko, nors...
Pradėsiu nuo užpraeito savaitgalio: buvo kaip ir rašiau kad bus - Tomas žvejojo, senelis su anūkais vaikščiojo, o aš tuo tarpu švenčiau močiutės 80-metį :)
Dar padarėm keletą metų darbų - už Tomo tėvų dovanotus (ačiū jiems) ir mūsų pačių sutaupytus pinigus apdraudėm mažuosius Aviva draudimu ir atrinkom nuotraukas spausdinti. Tikiuosi suprantat kiek tai laiko ir svarbiausiai prisiruošimo reikalaujantis reikalas ;)
Per savaitę mažiai paragavo obuolio (netiko) ir bulvės (tiko).
Apsilankiau Tymo turguj ir mieste viena su vaikais, sutikom dar dvi mažų dvynukų poras - nežinau ar jų padaugėję, ar tiesiog akis pradėjo labiau matyti...
Na o praėjusį savaitgalį buvo tingių vingių dienos - praleidom namuose, gaminom valgyti ir nieko per daug nenuveikėm. Toks savaitgalis buvo laaabai seniai - vis bėgam, vis lekiam.
Va taip va prabėgo pirmoji antrojo pusmečio savaitė, naujienų daugiau jokių :)

2009 m. spalio 22 d.

Ritualai

Yra įrodyta ir įvairiais tyrimais ištirta, kad vaikams labai patinka ritualai ir tam tikra rutina. Ne tik dienos, bet ir savaitės, mėnesio, metų...
Mes tą pajautėm intuityviai - be tyrimų ir straipsnių ir taip elgiamės nuo pat pradžių, nes pastebėjom, kad jie taip ilgiau nakty išmiega. Tik vėliau sužinojom, kaip tai yra svarbu... Kol kas kol mūsiškiai mažuliukai, mes turim keletą jų:
mūsų visi pasisėdėjimai baigiasi 8 arba prasideda 9, nes nuo 8 mažiai ruošiasi eiti miegot :) Ėjimas miegoti irgi turi savo seką, stengiamės, kad būtų ramu, kambaryje tamsu. Toks būna "labanaktukas". Rytais "darom labas rytas" - tokia visai smagi dienos pradžia :) Na dar iš mažųjų ritualų - sauskelnių keitimo, turim tokį trumpą eilėraštuką, kuris pastebėjau jau sukelia džiaugsmingas asocijacijas.
Taip pat turim savaitės ritualus - antradieniais, penktadieniais ir sekmadieniais yra maudynių vakarai, na, o sekmadienis - šeimos diena :)
Apie ritualus galima nemažai paskaityti Austėjos bloge.

2009 m. spalio 18 d.

Pirmasis desertukas

Vakar buvo šventė pas mus - pusės metukų gimtadienis. Tą progą pradėjom švęsti jau užvakar ir mažiai gavo savo pirmąjį desertą - obuoliuką :) Reportažiukai:



2009 m. spalio 16 d.

Šis savaitgalis

Šiandiena išvažiuojam pasisvečiuoti į Alytų. Lankysim mamą, tėtę, švęsim Simos močiutės 80-metį. Gal pavyks dar pažvejoti, kol seneliai rūpinsis anūkais :) Žemiau praeitos savaitės laimikiai - vienas Vakariui, kitas Vasarei, o mamytei ir nebeliko :P

Domėjimasis

Kuo toliau, tuo labiau mažieji domisi aplik supančiu pasauliu ir aišku kas yra rašoma spaudoje :)

2009 m. spalio 15 d.

Sveikatėlė

Sveiki gyvi kas dar sveiki ir gyvi ir kam trumpas ruduo ir pirmas sniegas nepadovanojo slogos ar kokios ligos :)
Šiandien buvom Santariškėse, naujienos tokios:
Vasarei ir Vakariui yra beveik 6 mėnesiai arba 3 mėn. koreguoto amžiaus.
Šiandien Vasarė sveria 3760, t.y. beveik 5 kartus daugiau nei gimimo svoris. Ūgis 52 cm, t.y. nuo gimimo priaugo 18 cm. Padidėję rachito požymiai, bet sako daugelis leliukų turi šią problemą.
Vakario svoris 3860, t.y. šiek tiek daugiau nei 4 kartus daugiau nei gimimo svoris. Ūgis taip pat 52 cm, t.y. priaugo 14 cm nuo gimimo.
Deja, 4 kg ribos nepavyko perkopti... Aišku, galėtų būti jau ir didesnis svoris, bet ką padarysi... Palyginimui: laiku gimęs naujagimis per metus užauga ~3 kartus nuo savo gimimo svorio, ūgis padidėja ~25 cm.
Na, dėkui Dievui yra ir geresnių naujienų:
Pirmoji:
Su smegenėlėm viskas OK, gydytoja sako kad jau neturėtų nieko nutikti, taip ir tikėkimės. Abiejų raida atitinka koreguotą amžių, viską daro kaip 3 mėn vaikiukai, kai ką ir geriau. Dabar tai svarbiausias dalykas.
Antroji:
Kraujo tyrimai dar geresni, berods kad mažakraujystė traukiasi!









Visiems gražaus artėjančio savaitgalio linki matrioškutė Vasarė ir meškutis Vakaris :)

2009 m. spalio 14 d.

Miegelis

Kai labai norisi miego - vieta ir laikas nesvarbu!
Vakaris užmigo prieš maudynes ant wc:
Vakaris užmigo valgydamas ant rankų kavinėj:
Vakarinis Vasarės miegelis sūpynėse:
Na ir trumpa laimės akimirka mamai - pietų miego užmigo abu kartu:

2009 m. spalio 12 d.

Sveikinimai

Sveikiname Birutę ir Tomą balandžio mėnesį sulauksiančių gandrų :) Vaikiukas į mūsiškių "chebrą" dar pataiko. Turėtų būti metukų skirtumas. Likimo ironija - tarp Birutės ir manęs metų skirtumas, kartu augom :)
Tai vat - gruodį laukiam Lauros ir Andriaus vaikelio, balandį - Birutės ir Tomo. Kas dar ką nuo mūsų slepiat? :P
Būsimi tėveliai su mūsų šeimynėle (tik be manęs :)):

2009 m. spalio 11 d.

Maudynės II

Kaip pliuškenasi Vasarytė matėt praeitą savaitę, čia galite pažiūrėti kaip per bangas plaukia Vakarėlis

2009 m. spalio 5 d.

Maudynės

Vakar išbandėm naują "žaisliuką" - maudymosi ratą. Oi, kaip patiko! Tik dabar tvarkymasis po maudynių tapo dar didesne problema - maudytis taip patinka, kad iškelt iš vonios sudėtinga...

Savaitgalis

Praėjusį savaitgalį praleidom Trakuose - šventėm mūsų popierines vestuves :) Ta proga net patalpinom vestuvių nuotraukas čia.
Na, o Trakuose buvo visai smagu - apsistojom "Trasalyje", ne taip toli kaip Druskininkai, bet ne ką prasčiau, o ir žmonių - 5 kartus mažiau. Mamai ir tėčiui - masažiukai, baseinas, o mažiukams matyt nelabai yra skirtumas kur, svarbu kad pieno būtų, švarus užpakalis, šalia mama arba tėtis ir ramybė - kuo mažiau žmonių :)
Trakuose prisiminėm savo tradiciją kol laukiausi - šerti antis:
Aišku, šeimos nuotrauka prie pilies:
Na ir jau jaučiasi, kad jie vienas kitam tampa vis įdomesni: