2014 m. gegužės 22 d.

Vėjaraupiai

Mėnesis iki gimtadienio iš darželio Vakaris “parsinešė dovanėlę” – ryte pamatėm prie ausytės vandeningą spuogelį. Tiesa, kai spuogas pirmasis pasirodė, tą savaitę buvo namuose – kosėjo. Nebuvau įsitikinusi, ar čia vėjaraupiai, vežėm Vasarytę abu į darželį, auklėtoja pasitiko mus žodžiais – “pas mus vėjaraupiai”. Sakau, kad pas mus ko gero irgi. Auklėtoja apžiūrėjo ir patvirtino – na, ji šiaip ar taip kur kas daugiau tų vėjaraupių mačius, nei aš Šypsena Į polikliniką net nevažiavom – pasikonsultavau su gydytoja telefonu, pasikonsultavau su teta pediatre, gavau patarimų, pasiskambinau į homeopatinę vaistinę ir apsisprendžiau dėl gydymo. kaip žinia, vėjaraupių išgydyti neįmanoma. Jei vaikas susirgo, tai jis jais ir prasirgs. Nuo Vakario susirgimo pradžios Vasarė susirgo praėjus beveik mėnesiui, tad praktiškai 1,5 mėnesio prabuvom namuose. Tiesa, temperatūra nekilo nei vienam, tad “dirbom” kartu – važinėjom, tvarkėm reikalus, žinoma, ten, kur nėra vaikų.

Ką reikia daryti sergant vėjaraupiais?

  • mažint niežėjimą, dezinfekuot. Nenaudojome “zelionkės”. Vakarį tepėm  Proclin (hemeopatiniai vaistai – putos, alijošiaus pagrindu, nepaliekantys jokių žymių, praktiškai kaip vandenukas. Jam labai padėjo. Tiesa, nepigūs, kainuoja apie 60-70 Lt priklausomai nuo vaistinės. Vasarei jie nepadėjo, pirmas dienas labai niežėjo, tad išbandėm mano pusseserės farmacininkės rekomenduotą Almagel suspensiją (neišsigąskit kaip kad vaistininkė išsigando – tai vaistai skrandžiui gydyti. bet paskui ta pati vaistininkė pripažino, kad sudėtis malšinanti skausmą bei niežėjimą. šie vaistukai kaip kreida, lipnūs),
  • dažnai praustis rankas -  labai svarbu neužkrėsti, kad neįsimestų infekcija. Patys vėjaraupiai nėra sudėtinga liga, bet sudėtingos ligos komplikacijos.
  • stebėti, kad nesikasytų – čia kartais sudėtingiausia,
  • kasdien maudytis – šitą darėm pirmomis dienom net po kelis kartus. Aišku, galima maudytis, jei nėra temperatūros. Bėriau šiek tiek kalio permanganato dezinfekcijai.
  • kasdien keisti drabužius, rankšluosčius, keletą kartų per savaitę keisti patalynę.

Na, atrodo tiek, senokai jau sirgo, tad galiu būti kažką pamiršus Šypsena 

Va kaip vaikas atrodo po Almagel suspensijos:

photo 1

Kalio permanganato vonia:

20140318_092904

Na o čia – darbymetis ŠypsenaVakariui kiničių virtuvė – viena skaniausių. vienas gali visą porciją suvalgyti. Einam į kiniečius kaskart kai tik tenka reikalus tvarkyti. Na ir desertui – ledai Šypsena

20140317_15042720140321_122114

20140321_135942

Skirtingi vaikai, skirtingi valgymo įpročiai:

20140328_130418

Svarbausia – šypsena:

20140401_103800

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.