2015 m. kovo 25 d.

Koh Tao – viena iš trijų didžiųjų Golfo įlankos salų

Kai sprendėm, kur apsistoti ilgiau, Koh Tao buvo vienas iš variantų. Tiesą pasakius, netgi buvo labai sunku apsispręsti – dėl Tomo nardymo, kaip ir Koh Tao geriau (ten nardytojų rojus), bet dėl infrastruktūros, ligoninių, parduotuvių – Phanganas pirmavo. Nusprendėm iš pradžių aplankyti Koh Tao, po to Koh Phanganą ir tuomet nuspręsti kur pasiliekam iki rudens. O toliau buvo ne taip, kaip mes galvojom, kad bus…
IMG_4584 (1024x683)

Iki kelionės buvom susidarę įspūdį – Koh Tao – mažytė sala, rami, vien nardytojai, kurie mėgsta ramybę, o Phanganas – tūsų sala. Oj, kaip mes klydom! Mūsų mitai pradėjo dužti jau pirmą dieną:
  • Nežinau, ar ten visuomet ten tiek pilna žmonių, ar tik po Fool Moon party iš Koh Phangano suvažiavo, bet buvo minios!
  • Brangu! Iš tiesų mums pasirodė brangi vieta gyventi. Kainos – dvigubos nei Bankoke (taxi, gyvenimas, maistas parduotuvėse ir kavinėse)
    Taupėm pusryčius pirkdami parduotuvėje 7/11, bet net ir parduotuvėje kainos didesnės apie 20% nei tarkime Pgangane, o bananus Phangane perkam dvigubai pigiau:
IMG_4546 (1024x683)
  • Mažai autentiškumo, labai vakarietiška. Net pigaus tajų maisto vietų tekdavo gerai paieškoti. O jei ir rasdavom, tai jis nebuvo labai pigus.
    Pigiausias tajų maistas – patiekalas nuo 70 Bath, tarkime Bankoke patiekalas nuo 35 Bath prasidėdavo, o Phangane nuo 40-50 Bath:
IMG_4539 (1024x683)
  • Tai absoliučiai “tūsų” sala. Visi ryte / dieną nardo, o vakare geria kibirais (tiesiogine to žodžio prasme). Jei nori ramybės – tu gali ją saloje vis tik gali rasti, aišku, atitinkamai už ją sumokėjus.
    Alkoholis liejasi ne buteliais, o kibirais, sala maždaug nuo 8 val. virsta vienu dideliu tūsu:
IMG_4563 (1024x683)
  • Nardyti irgi manau, kad yra geresnių vietų, kai prie kokio nors nardymo “spoto” matai 10 laivų priplaukusių, tai po vandeniu dagiau nei žuvų matai pačių nardytojų.
    IMG_4542 (1024x683)
  • Keliai – prasti, siauri, praktiškai visi kalnuoti, eismas intensyvus.
  • Bet kita vertus – tai labai graži sala, su gerais paplūdimiais, čia Koh Tao didelis ir riebus pliusas. Ir, aišku, saulėlydžiai gniaužiantys kvapą.
    copy IMG_4624 (1024x683)
Vaizdas pro mūsų pirmojo viešbučio langą. Patarimas norintiems sutaupyti – viešbutį bent pirmom keliom naktim rezervuokite internetu. Taip gausite ne tik užtikrintą nakvynę už priimtiną kainą, bet ir pervežimą iš uosto į viešbutį, kas saloje yra brangu (kaina už pervežimą prasideda nuo 300 Bath – 30 Lt):
IMG_4544 (1024x683)
    Trumpai tariant, sala tinkama jaunimui, bet ne šeimai su vaikais, todėl ten ir ilgiau neapsistojom. Jau pirmom dienom pajutom, kad ta sala ne mums, o Koh Phangane jaučiamės labai gerai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.