2010 m. gegužės 24 d.

Botanikos sode

Vakar susiruošėm į VU botanikos sodą Kairėnuose. Pastaruoju metu gyvenam tikrai intensyviai. Tomas besiruošdamas sako “man atrodo grįžtam į savo vėžias” ar kažką panašaus. Sakau “į gyvenimą kokį gyvenom prieš vaikams gimstant?”. Sako “jo”. Ir tas tiesa, ir tas labai jaučiasi – beveik kas vakarą kažkur išlendam, savaitgaliais lekiam… Man smagu. Aišku, kitaip viskas nei ankščiau buvo, bet… Tiesa, jau dažniau išlekiu ir viena “pasitūsint” – praeitą savaitę su draugėmis buvau spektaklyje “Ša, kalba mamos”, penktadienį – tūsas Tamstoje (sunku buvo šeštadienį keltis, bet tokia jau tų malonumų kaina :P). Trumpas reportažiukas iš sodo:

Piknikas. Šita moteriškė pilnais žandais sumuštinių – ne aš :P Gaminomės savo maistą, kad labiau būtų panašu į pikniką, bet ten yra ir kavinė praalkusiems. Tomas pietus gyrė gyrė, sakė, kad neskaniai pagaminu tik kartą per pusę metų :)

IMG_1010

Niam niam – Vakaris praalko

IMG_1012

Japonų sode

IMG_1019

Prie vaisingumo skulptūros. Bet manau, kad jam ten tikrai nereikėtų stovėti :P

IMG_1028

Alyvos

IMG_1054

Antras piknikas – pietavo vaikai. Ko gero čia buvo tas kartas iš pusės metų, kai pagaminu neskaniai, nes vaikai tik po kokius du šaukštus paragavo ir į jokius kompromisus daugiau nėjo :) Nors ar yra daug vaikų, kurie mėgtų kepenėles ir špinatus? :) :) :)

IMG_1058

Ilsimės…

IMG_1062

Na, ir keletas nuotraukų pasigrožėti gamtos stebuklais, akis ten tikrai yra kur paganyti: gamtos muziejus (jame nebuvom užėję, nes norėjosi grynam ore daugiau pabūti), rododendrynas (mano mylimos gėlės), šaltinėlis, krioklys, rožynas, japoniškas sodas, savaiminės floros takas, dvaro pastatai (XVI a. statytas, priklausęs Sapiegoms, Lopacinskiams, Tiškevičiams), tvenkiniai

IMG_1051

Kažkas panašaus į “sekretus”, kuriuos vaikystėj mes darydavom

IMG_1046

Gėlynai

IMG_1033

Krioklys

IMG_1020

Japonų parkelis

IMG_1015 

Beje, sode galime ir šventes švęsti, galima pasiimti ekskursiją, kartais vyksta renginiai. Beje, šis sekmadienis buvo labiausiai panašus į šeimos sekmadienius per pastaruosius keletą mėnesių :)

1 komentaras:

Egle rašė...

Nerealus reportažiukas! :) O dėl špinatų, tai Angelino juos dievina! :) Kepenėlių nemėgsta, bet paštetą valgo :D

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.