2011 m. spalio 13 d.

Rudeninis paveikslas

“Žaislų dirbtuvių” ir Eglės įkvėpti norėjome pasidaryti rudens vainiką, bet nepavyko nusipirkti vainiko rėmo (užtat dabar sužinojau kaip neprastą pasigaminti patiems, tad Kalėdoms vainikas bus!). Namuose turėjom keletą nenaudojamų tuščių dėžučių, tad vainiko idėją šiek tiek pakoregavau ir pasidarėme paveikslus iš rudens gėrybių, kurie dabar puošia mūsų namų sieną.

IMG_8104

Prireikė PVA klijų, dėžutės dugno pastorintais kraštais (dažniausiai pastorintais kraštais būna dėžutės nuo saldainių), gilių, kaštonų, kankorėžių, samanų, šakų, staigių kiautų ir pan.

Klijus šiek tiek atskiedžiau vandeniu, bet nedideliu santykiu. Skiestų klijų pripyliau ant dėžės dugno, vaikai tepė ant savo “eksponatų” dar klijų, viską dėjom, prispaudėm ir palikom džiūti. Nebijokit, kad bus nuo klijų baltų dėmių likę – šie klijai turi savybę džiūstant “išnykti".

IMG_8092IMG_8095

IMG_8096IMG_8102

IMG_8105IMG_8106

4 komentarai:

Eglė rašė...

Vainiką galima daryti iš tvirtesnio plono siūlo ir šieno. Labai puikiai gaunasi, pirmam kartui dar vielutę viduj galima panaudoti. Paprasta ir natūralu.

Simona rašė...

iš laikraščių - nereikia nei vielos, be to labai gerai ant jo limpa dekoracijos, o susuktas yra pakankamai tvirtas

Sniega rašė...

Genialių žmonių mintys sutampa :D Kaip tyčia vakar surašiau, kaip aš darau lapų vainikus http://viruvirukose.blogspot.com/2011/10/rudeninis-klevo-lapu-vainikas.html

Simona rašė...

Sniega, mačiau, labai gražūs, deja, man tavo blogo niekuomet neišeina pakomentuot...

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.