2015 m. sausio 30 d.

Tailandas vs Balis

Kai nusprendėme, kad išvyksime, ilgai galvojome į kur. Apsistojom ties Baliu (Indonezija), bet vieni, kiti pradėjo nuo tos minties atkalbėti, nors ir aš nebuvau užtikrinta ar Balis yra geras sprendimas, bet Tomas norėjo ten. Pradėjome dėliotis pliusus / minusus, domėjomės ir kitomis Pietryčių Azijos šalimis, kol daugiau minusų nei pliusų teko Baliui, o didžiai ir daug rekomenduotam Tailandui – daugiau pliusų.
 Phuket-Islands-Thailand-Wallpaper 

  • Su Baliu sudėtingesnis susisiekimas iš Lietuvos – į vieną pusę bilietai mums būtų kainavę apie 6000 Lt mažiausiai. Jau nekalbant apie tai, kad sudėtinga bus draugams atvykti iki mūsų – mes labai tikimės ne vienų sulaukti svečiuose. Du persėdimai lėktuvu. Didelis minusas. Į Tailandą galima nuskristi žmogui ir už 1000 Lt.
  • Iš Balio sudėtingas susisiekimas su kitomis Azijos šalimis, brangesnis, dažniausiai su persėdimu per Singapūrą ar Kuala Lampūrą. Nepaslaptis, kad turime minčių pakeliauti ne tik po Balį, bet ir po Malaiziją, Kambodžą ar Vietnamą. Yra toks posakis – Europoj visi keliai veda į Romą, tai Azijoj yra posakis – visi keliai veda į Tailandą. Bankoko oro uostas yra vienas didesnių pasaulyje ir yra tiek krypčių, kad gali keliaut ir keliaut. Ir, žinoma, kainos nėra didelės.
  • Balio saloje pragyvenimas yra brangesnis nei tarkime Tailande.
  • Sudėtingas susisiekimas pačioje Balio saloje – sala mažesnė už Lietuvą 6 kartus, bet salą pervažiuot reikia tiek pat laiko, kiek Lietuvoj nuvažiuot iš Vilniaus į Klaipėdą – subliuško mūsų tikėjimas, kad apsistojus salos viduje galėsime vieną vakarą leisti vienoj pakrantėj, o kitą saulėlydį stebėti jau kitoje… Apie transportą Tailande galima prisiskaityti įvairių dalykų, parašysim kai ten nuvyksim. Bus įtariu visko Šypsena
  • Maistas. Taip, taip, skaniai pavalgyti mes mėgstame. O Balyje skanaus maisto sako yra nedaug, arba jis brangus. Šitas mums netiko. O tuo tarpu Tailandas visus žavi savo įvairia virtuve – ten sau vietą randa ir gurmanai, ir tradiciškesnio maisto mėgėjai.
  • Jie Balis turėjo vienokių ar kitokių klaustukų, tai Tailandas buvusių ten prieš tai abejingais nepaliko!
Iš pagrindinių pliusų Balio buvo tas, kad ten nuolatos gyvena labai daug užsieniečių – Australų, Amerikiečių, Vokiečių, Italų. Sala maža, koncentruota, todėl žmonės buriasi į vakariečių bendruomenes. Tailandas šiuo atveju turi daugiau minusų – jis yra labai didelis ir užsieniečiai labai pasiskirsto. Žinoma, salose galbūt kiek kitokia situacija. Kita vertus Balyje daug pensininkų, o mažai šeimų, o Tailande gyvena nemažai šeimų su vaikais. Tailandiečiai labai myli vaikus, yra nuolatos išsišiepę – greičiausiai tai įtakoja ne tik saulė ir klimatas, bet ir jų religija budizmas. Taigi, iki išvykimo į Tailandą liko 4 savaitės!
thailandrap
Kanchanaburi-Thailand
Thai-Food-Tom-Yam-Kung
Bangkok-night
Nuotraukose Tailandas iš google.com


Daugiau apie Tailandą skaitykite www.tailandieciai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.