2015 m. lapkričio 5 d.

Ao Nang, Krabi Tailandas

Mano meilė Koh Phanganui lengvai gali virsti meile Ao Nangui. Kuo toliau tuo labiau manau, kad visą vietos žavesį kuria žmonės, kuriuos sutinki, patirtis, kurią gauni, o ne paplūdimiai, džiunglės – gerai, kraštovaizdžiai nėra identiški, bet ir ten, ir ten yra tikrai labai gražu.
Priežastis, dėl ko pasirinkome likti Ao Nang, Krabi rašiau anksčiau. Dabar galiu pasakyti, kad dėl sprendimo nesigailim, su draugais iš Koh Phangano palaikom ryšį ir galvojam po “high season” juos aplankyti… Tomas daug nardo, dirba, aš grįžau prie savo darbų normaliu tempu, vaikai išėjo į darželį.
Foto – pagrindinis Ao Nang paplūdimys:
20151014_103812
Kas tas Krabi, Ao Nang man iki pat atvažiavimo nebuvo aišku – atrodė, kad čia visur tas Krabi yra Šypsena Ne aš viena taip galvojau, o manau, kad daugelis Šypsena Trumpai papasakosiu:
Krabi yra regionas. Na, kaip Dzūkija Lietuvoje. Jo vardu pavadintas oro uostas, taip pat yra Krabi miestas. Dėl to žmonės viską, kas yra aplink oro uostą ir miestą ir vadina bendru Krabi vardu. Bet tai gali šiek tiek klaidinti.
Pats Krabi miestas yra įsikūręs ant upės, o ne jūros kranto. Neretai tai yra stotelė keliaujantiems į Koh Phi Phi arb Koh Lipę, bet ilgiau apsistoti ten nerekomenduočiau.
Jei norite gražių paplūdimių reiktų rinktis Ao Nangą, kuriame yra ir garsusis Railay beach. Jokiu būdu nesakau, kad būtinai ten turite nuvykti, nes ten vyksta tūkstančiai turistų, o high season metu jis bus panašus į Palangos paplūdimį lankytojų skaičiumi. Bet aplink tikrai labai daug gražių vietų bei paplūdimių ir tokių, kuriuose visai nėra turistų. Man atrodo, kad kiekviena net ir labiausiai suturistinta viena turi savų perliukų – tereikia pasiimti motorolerį ir pavažiuot kelis ar keliasdešimt kilometrų ir atsidursite nuostabiose, kvapą gniaužiančiose vietose, kur beveik galiu garantuoti, turistų nesutiksite.
Reikia pavyzdžių? Ši vieta yra vos keli kilometrai nuo Ao Nang (matuoju iš akies, tad mano matavimas gali būti ir labai labai netikslus, bet neturėtų tikrai viršinti 10 km nuo Ao Nang). O ko ne rojus? Ir šią vietą nesunkiai prisiminsite – vadinasi P.A.N beach (keptuvės paplūdimys), o ramybė garantuota. Galima išsinuomoti tailandietiško stiliaus bungaliuką už 500 Thb, šeimyninis numeris 700 Thb nakčiai.
20151018_11350420151018_121823
Jei nepatingėsite pavažiuoti dar šiek tiek keliu palei jūrą šiaurės link, kol baigsis kelias – rasite nacionalinį parką. Na, jei nemėgstat trekinti (laipioti po kalnus), nenorite aplankyti krioklių, galite traukti į oranžiniais kaspinais pažymėtą paplūdimį. Vos kokių 15 m ilgio, bet beveik galiu garantuoti, kad ten būsite visai vieni (nebent mes sugalvotumėm užsukti) Šypsena Tiesa, teks kokį kilometrą paeiti džiunglių takeliu, bet tikrai verta!
20151018_125049
20151018_130646
20151018_131743
Vasarės darbelis – bembis:
20151018_133640
Lauksime jūsų svečiuose. O jei reikės pagalbos organizuojantis kelionę, rašykite, žiūrėsime kaip galime jums padėti: info@kupeciai.lt.

Beje, dažniau rašau į mūsų FB puslapį, nei į šį blogą, galite sekti mus ČIA.


Daugiau apie Tailandą skaitykite www.tailandieciai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.