2009 m. gruodžio 14 d.

Kvepiančios Kalėdos ir žaisliukų gamyba

Laukiam laukiam Kalėdų, darbai iš sąrašo trumpėja (net ir tie, kur prasideda žodžiu "sutvarkyti", nors turiu pripažinti lėtokai), deja, dėl tam tikrų priežasčių negaliu atskleisti tam tikrų pasiruošimo (t.y. įdomesnių darbų) detalių :)
Prisipažinsiu - dar negalim puošti Kalėdų eglės, nors ją ir turim namuose (dirbtinė, prieš pora metų gauta dovanų), nes... šiemet pasiryžom pasidaryti žaisliukų namuose, o darbai kaip neprasidėjo taip neprasidėjo. Iki šeštadienio vakaro - griebėm taip sakant jautį už ragų ir padarėm pusė darbo - prigaminom ne vieną dešimtį žaisliukų. Ir ne bet kokių, o cinamonu kvepiančių!
Dėžutėj atrodo ne taip gražiai, kaip atrodys ant eglutės :)
Dalinuosi žaisliukų "receptu":
reikės cinamono lazdelių, akmenukų, kaštonų, kriauklyčių, stikliukų, aguonų, cukraus, gerų klijų suklijuoti lazdelėms ir lipalo bei juostelės pakabinti. Su gerais klijais klijuojam cinamono lazdeles - skersai, išilgai, horizontaliai, išilgai, vienu žodžiu kaip tik šaus į galvą. Palaukiam kol išdžius, tuomet dekoruojam - merkiam į lipalą, po to į pvz aguonas, kitą šoną į cukrų. Galim puošti kriauklėmis ar stikliukais, kaštonais ar viskuo iš karto. Čia jau jūsų fantazijos reikalas. Vėl laukiam kol išdžius, veriam juostelę ant kurios kabinsim ir jau galima puošti! Didžiausias smagumas kad tai galit daryti su visa šeima. Nors mes tiesą pasakius su Tomu apsidžiaugėm, kai vaikai nuėjo miegot :D
Nusiteikite kūrybinei betvarkei namuose ir pabyrėjusiu cukrum bei aguonom ant grindų


Tomas čia ne vakarienės likučius kramsnoja, o cinamono lazdeles klijuoja:
Taip atrodo žaisliukai įpusėjus procesui:
Na, o mūsų eglė didelė, tai dar teks praleisti keletą vakarų gaminant juos toliau...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.