2015 m. rugpjūčio 24 d.

O čia čia opapa į mokyklėlę pietryčių Azijoje

Kiekviena mūsų stotelė Azijoje prasideda ne nuo gražiausio paplūdimio ar namo paieškos, o nuo… darželio arba mokyklos vaikams. Pirmiausias dalykas ką padarom – aplankom netoli esančias tarptautines mokyklas – darželius ir tik tada dėliojamės logistiką, ieškom būsto, nebrangaus maitinimo aplink, turgaus… Taip yra, taip ir bus. Deja internetas ne visuomet labai “padedantis” šiuo klausimu – geriausia išsiaiškinti per Fb expactų grupes, nes tikrai ne viską rasite.

2015-08-14_08-19-36_179

Suradus darželį arba mokyklą (mūsų vaikai tokio amžiaus kai gali lankyti tiek tą, tiek tą). Nusprendėme vesti tik į tarptautinias ugdymo įstaigas, nes dėl dažno kraustymosi kalbų maišymas tikrai ne į gerą (o ir iš pradžių dėl anglų kalbos buvo daug streso bei nenoro eiti).

Koh Phangane lankė vaikai šeimyninio tipo darželį Play House (abejoju, kad juos rasite internete, lyg ir žadėjo paleisti puslapį bei FB, bet to dar nepadarė). Jie turi du daržiukus – vienas mažiukams vaikams nuo metukų, kitas – nuo 3 iki 7. Būtent į jį ir ėjom. Ugdymas kaip ugdymas (savininkai vokietis su vengre), aplinka labai šeimyniška ir jauki, maitinimas geras (daugiausiai vegetariškas, kas man labai patiko), pusryčiams vaisiai. gal galėjo būti daugiau rutinos, nes darželyje daugiau buvo “laisvo laiko”. Mes vaikus atvesdavom 9 ryte ir pasiimdavome 13 val, už dieną už abu vaikus mokėjome 500 THB. Yra galimybė vesti iki 15 val., tuomet būtų tekę “atsegti” po 900 THB.

Koh Phangane dar labai populiarus “Learning tree” darželis bei Si Ri Panya britiška mokykla. Aišku, kainos ten kur kas didesnės.

Nors Nha Trangas yra kur kas didesnis miestas, deja, čia tik du tarptautiniai darželiai – mokyklos. Vienas vietnamietės vadovaujamas Montesori metodikos darželis, kitas darželis-mokykla įkurta kanadiečių poros. Pirmasis toks “šaltas” pasirodė, kur kas jaukesnis “Kid caste” – superinė direktorė, kuri padeda ne tik darželio klausimais, bet ir kitais, erdvus, didelis kiemas, draugiškai nusiteikę mokytojai (yra keletas vyrų) ir auklėtojos ir be abejo – vieta. Tylu, ramu, ant jūros kranto. Aišku, rajonas labai prabangus, tai ir kaina ne “juokas” – tiek daug už vaikų ugdymą nesame niekada mokėję… Bet nelabai turime kito pasirinkimo, nes Tomas nuo ryto ik vakaro praleidžia nardymo centre, o man labai daugėja darbo. Kita vertus vaikai ten tikrai daugiau tobulėja ir išmoksta, nei pusdienį leisdami namie su prie kompiuterio dirbančia mama.

2015-08-14_08-13-48_6922015-08-14_08-19-36_1792015-08-14_08-19-45_237

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.