2010 m. lapkričio 22 d.

Kas į kino teatrą?

Nuo lapkričio 26 d. Vilniuje, kino teatre Pasaka“, ir Kaune, kino centre „Cinamon“, pradedamas rodyti dokumentinis filmas dikiai“, pasakojantis apie pirmuosius vaikų žingsnius pasaulyje.

Šis filmas – jaudinanti nuostabaus grožio dokumentika apie keturis mažylius, kurių gyvenimą nuo gimimo iki pirmųjų žingsnių užfiksavo prancūzų režisieriaus Thomas Balmès kamera.

Keturios šalys – keturi skirtingi kūdikiai

Ponijao kartu su tėvais, Himba genties nariais, auga Namibijoje. Bayargalas gyventi mokosi tarp karvių ir avių bandų Mongolijos stepėse. Hattie valgo tik daržoves, mat jos tėvai amerikiečiai – ekologai vegetarai. O Mari pirmąsias gyvenimo dienas leidžia tarp dangoraižių, pačiame Tokijo centre. Visiems jiems „Kūdikiai“ – pirmasis pasirodymas kino ekrane ir tuo pačiu jų gyvenime.

Filmo kūrėjai teigia, jog aktorių atranka buvo labai neįprasta, nes aktorius reikėjo rinktis dar jiems negimus. Todėl veikėjų pasiskirstymas tarp lyčių gavosi neproporcingas: filme žiūrovai mato tris mergaites ir vieną berniuką.

Vienijanti filmo idėja

Žiūrint filmą stebina aplinkos, tėvų ir pačių kūdikių įvairumas. Visi vaikai yra labai individualūs ir filme atsiskleidžia skirtingos jų asmenybės. Nepaisant to, jie turi vieną bendrą ryškų bruožą – nuostabų sugebėjimą prisitaikyti prie juos supančio pasaulio ypatybių.

„Nors keturi filmo kūdikiai auga radikaliai skirtingoje aplinkoje, stebėdama mažylius suprantu: kad nepaisant to, kur jie gyvena, kokia jų odos spalva, žaidžia su akmenukais ir karvėmis ar geriausiais žaislais, visi vaikai yra nuostabūs ir atspindi tai, ką patyrėme mes patys“, – teigia kino teatro „Pasaka“ įkūrėja Greta Akcijonaitė, pati auginanti sūnų Kasparą.

PONI_brother_chien MARI _dort_ dvt_ tokyoMes eisim :)

2 komentarai:

Evaldas rašė...

Man tik idomu kaip vyko filmavimas?

Simona rašė...

Na, su kūdikiais, kaip ir su gyvūnais labai neprivaidinsi. kiek mačiau ištraukų, tai susidarė įspūdis, kad tai tiesiog stebėjimas. nes net ir rašo, kad čia ne vaidybinis filmas, o dokumentika.

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.