2010 m. gruodžio 20 d.

Kalėdos namuose

Šiemet mūsų namuose vyksta desperatiškas pasiruošimas Kalėdoms – gerai, kad bent jau dovanas perkam internetu, tai nereikia paklaikusiu veidu po prekybcentrius važinėt. Nors pakanka to “paklaikiškumo” ir namuose – medinisarkliukas.lt įsibėgėjo prieš Kalėdas itin sparčiai - darbo į valias; man iki praeito pirmadienio buvo praktika darželyje (čia atskiros temos pasakojimas), penktadienį – praktikos pristatymas… Uch, sukuosi kaip voverė, o dar Tomui – Kalėdiniai baliai ir vakarėliai kas antrą dieną :) Įsivaizduojat, prie viso to mano vyras visas nelaimingas – VALGYT NAMUOSE NĖRA! Na, bet praeitą savaitę sėdom prie derybų stalo ir susitarėm  kas, kada ir ką gamins. Savaitgalį galų gale susitvarkėm “amžiną bordaką”, išsivalėm dulkes iš pakampių, prisikepėm pyragų ir sausainių bei pasipuošėm eglutę. Planavau kepti sausainius ir kabinti ant eglutės, bet šį kartą galutinai  nusprendžiau – daugiau jokių imbierinių sausainių – man jie tiesiog nesigauna… Na, skonis gal ir nieko (bent jau Vasarytė kerta nesustodama), tačiau išvaizda jų tai tikrai ne kokia… Taip ant eglutės atsidūrė mediniai angeliukai. Ir visai nebloga idėja, nes įtariu, kad vaikai sausainukus jau būtų nuvalgę…

Na, o kol mamytė sausainius kepa – vaikai puodą nuo tešlos laižo :) Bent jau man tai tokie nuostabūs prisiminimai iš vaikystės likę – pamenu, kaip močiutė kepdavo pyragus, o mes visi susėdę išlaižydavom “patį skanumyną”

IMG_4417 IMG_4421 IMG_4427P.s. Paskutinėj nuotraukoj fone galima matyti “nuvirtusias” kėdes – tai čia taip ir turi būti. Nes vaikams kažkokia psichozė dėl laipiojimo – užlipa net ten, kur sunku įsivaizduoti, kad galima užlipti. Išlipa irgi iš visur (pvz iš aukštos maitinimo kėdutės).

1 komentaras:

Angelo mamos puslapis rašė...

Mes irgi nespėjom apsidaryt, o jau Kalėdos ant nosies. Nors rodos jau nuo gruodžio pr. pradėjom joms ruoštis, bet dar daug kas nebaigta liko, o kai kas ir nepradėta ;)


p.s. lauksiu pasakojimo apie praktiką darželį (ir kaip tu viską spėji?!) :)

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.