2011 m. sausio 26 d.

Kelionė su vaikais. Egiptas

Apie kelionės paieškas jau trumpai rašiau, tai čia apie pačią kelionę. Šį kartą ekspromtu sugalvojom, planavom dar vieną kartą ištrūkti, kol vaikams dar nėra 2 m., bet galvojom kokį kovo-balandžio mėn. O gavosi taip, kad iškart po Kalėdų ir ėmėmės paieškų… Atrodė, kad beviltiška, jau nieko nerasim, o tik šast ir pasiūlymas… Iš Varšuvos :)  Labiausiai dėl to ir krimtausi, kaip vaikai kelionę ištvers iki Varšuvos ir atgal ir dėl to, kad abu skrydžiai naktiniai.  Nors iš tikrųjų nebuvo ko jaudintis – vaikai tiek kelionę automobiliu, tiek skrydį ištvėrė puikiai! Susiviliojom kelione iš Varšuvos dėl to, kad buvo dvigubai pigiau nei imti panašų pasiūlymą iš Lietuvėlės.

Tiesa, skridom ne į turistų pamėgtą Hurgadą ar Šarm’ą, o į Marsa Alam’ą – piečiau į apačią Egipto. Oras ten, žinoma, šiltesnis, vandens temperatūra taip pat. Ramybė ten visiška, tai kas nori papramogaut, vykti ten nerekomenduočiau… Viešbučiai maži, vos dviejų aukštų visi, linksmybių nėra, tik jūra ir dykuma. Aišku, norintiems papramogauti – tai visuomet galima vykti į dykumą arba panardyti.

Apsistojome viešbutyje Blue reef resort. Na, niekuomet prieš kelionę neturėdavau išankstinės nuomonės apie viešbutį, bet šį kartą buvau nusistačius “bus pats geriausias kiek esu buvusi”. O atsitiko atvirkščiai. Ne, nieko ten blogo nebuvo, viskas normaliai ir netgi rekomenduočiau tiems, kurie be mažų vaikų ar lekia ten nardyt su kompanija, bet su mažiukais, su vežimukais tai nelabai – maisto pasirinkimas, užkandžių įvairovė praktiškai jokia (nors AI), ne visur užvažiavimai/nuvažiavimai yra, teritorija tokiais akmenim išgrįsta, vaikams sunku vaikščiot, aikštelė skirta didesniems vaikučiams ir panašiai. Ankščiau gal nebuvo tokių poreikių susijusių su vaikais, kurie atsirado šį kartą ir apie tai nebuvom pagalvoję. Na, bet visumoj tai nebuvo labai ir blogai, kaip tik, man tai vienos geriausių atostogų. Ko gero dėl to, kad vaikai jau pakankamai aiškiai parodo ar pasako ko nori… Nors vėl gi, jei klaustų su kokiu vaiku geriausia keliaut – tai atsakyčiau nesupirksėjus “su vaiku iki 6 mėn””. Mūsų kelionės draugai Simona ir Nerijus važiavo su dviem kleckiukėm – Smilte (1,6 mėn.) ir Auguste (3 mėn.), tai su mažiausia buvo ir mažiausia problemų bei reikalų :) Viešbutyje, beje, kokie 85 % gyventojų vien italai, likę – lenkai ir keli rusai… Taip neįprasta, net ne visur buvo angliški užrašai :)

Atvažiavom į viešbutį apie 5 val ryto, Nusiprausėm ir kritom miegot. Kambarys – didžiulis, jame didelė mano ir Tomo lova, plius vaikams pastatytos ne vaikiškos lovelės, o normalios dvi. Susistūmus gavosi kokie 5-6 metrai vien lovų kambaryje! O ir vietos dėl to nepritrūko – normaliai ir vežimas tilpo, ir dar šokt būtumėm galėję, jei norėję :) Vakaris, kuris namuose iki šiol miegojo tik prisiglaudęs prie manęs arba Tomo savo noru atsigulė į “savo” lovą. Nors lovos ir sustumtos, realiai dėl lovos dydžio jis nuo mūsų buvo taip toli, kad lyg ir gulėtų savojoj :)

IMG_4639 Pirmas keletą dienų buvo stiprokas vėjas. Na, ne toks stiprus, kaip papuolė pernai, bet vis tiek nelabai malonus. Bet taip sako nėra prasto oro, yra prasta apranga, o ir po kelių dienų vėjas nurimo. Aprangos turėjom daug, pernai buvo gera pamoka, kai atsivežėm praktiškai vien plonus drabužėlius, tai šiemet jau 50/50. Tiesą pasakius vėjas nesutrukdė vaikams smagiai kapstytis smėlyje: 

Vakaris su Smilte:

IMG_4643

Tiesa, kambarių tvarkytojas nerealus – pirmą kartą papuolė į viešbutį, kur kiekvieną dieną rasdavom po siurprizą (kitaip nepavadinsi) padarytą iš rankšluosčių. Pirmą dieną radom gulbę su širdele, Vakaris tik pamatęs pribėgo, čiupo ir GAGAGAGA. Visų atostogų himnu praktiškai tapo jo GAGAGAGA.  Su ta gulbe antrą naktį ir miegojo :) Nufotografuot nespėjau :)

IMG_4668Kitas dienas radom – gėles, vėžliuką (kuris iškart buvo išmyluotas), zuikį, žmogeliuką

 IMG_4671 IMG_4845 IMG_4874 IMG_4919 IMG_4926Atrodo tokia smulkmena, bet taip taip miela! 

Tiesa, antrą naktį Vasarytę sukandžiojo uodai – Tomas suskaičiavo, kad vien veidukas buvo įkastas 29 kartus, o dar rankytė… Nemalonus reikalas. Kitą dieną pamačius viena ten dirbanti italė užsakė mūsų kambario išpurškimą nuo uodų, tai daugiau problemų neturėjom.

Aj, galvoju, gal tęsinio laukite ryt poryt, šiandien jau jaučiuosi pavargusi :) Labanaktis!

1 komentaras:

Angelo mamos puslapis rašė...

Šiam blog`ui skiriu "Stylish Blogger Award" išsamiau čia:

http://angelo-mamos-puslapis.blogspot.com/2011/01/stylish-blogger-award.html

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.