2010 m. gegužės 19 d.

Vasaros atidarymas Dzūkijoje

Penktadienį ekspromtu sugalvojom, kad reik savaitgalį praleisti KUR NORS, bet NE NAMUOSE. Orą pranašavo neaiškų (lis-nelis-karšta-vėsu), tad mano siūlymas buvo Druskininkai/Birštonas. Tomo pasiūlymas buvo “pigesnis” – važiuojam į Alytų ir Daugus. Aišku, jo paslėpta mintis – žvejyba :) Na, kadangi daug skaičiuot nereikia – trys dienos Druskininkuose mums paprastai atsieja panašiai kaip pusei šeimos pailsėt Turkijoj/Bulgarijoj/Egipte/ar dar kur nors savaitę, tai susikrovėm daiktus ir patraukėm pirmiausiai į Alytų pas mano tėvus, o šeštadienį į Daugus pas mano krikšto mamą.

Na, aišku, pirmiausiai MES žvejojom. Daug žvejojom. Tomas praktiškai dvi dienas prie ežero arba tvenkinio prastovėjo. Nenuostabu, kad per savaitgalį man pailsėti nepavyko :P Beje, niekaip nesuprantu kas žvejyboj yra blogiau – kad nekimba, ar kad kimba, bet mažos žuvys :)

zvejojom Čia vaikai su laimikiu. Labai smagu buvo gaudyt žuvytes kibire ir ištrauktas liesti. Koks patyrimas! Vakaris žuvytei ir bučkius davė (iki šiol bučiuoja tik mane ir žaislus).

IMG_0882

IMG_0899

IMG_0900

Vaikai nuo buvimo gamtoj tiesiog “kaifavo” – žolytę tai glostė, tai ragavo. Emocijų buvo per akis :)

zolyteLabai patiko sūpuotis ant pripučiamo čiužinio. Vasarei dar atrakcija buvo nulipt-užlipt. Beje, Vasarė pastaruoju metu išmoko prisilaikydama lovytėj šokinėti – tiek juoko būna mažajai panelei, kad net mus tris užkrečia.

ciuzinys Nuo to laiko, kai Vakaris pradėjo “sėdėt” ant puodo, jis (puodas) visuomet su mumis :)

IMG_0852Senelis – pagalbininkas. Ramiai net paskaityt negali :)

IMG_0872

Čia linksmybės karutyje su teta Sigita.

IMG_0880

Ir su mano krikšto mama.

IMG_0897Vakare vaikus užmigdėm naktinio miegelio, kaip priklauso prieš 9, o patys paguldę juos vežime nuėjom į pirtį :) Tomas ir ežere išsimaudė. Vienu žodžiu – tikras vasaros atidarymas.

Sekmadienį papusryčiavom po obelim.

po obelim

Po to – pietavom pas mano mamą.  Smagu basom po pievą ropinėtiIMG_0953 Vika – visiška vaikų favoritė, kai ji ateina, abu nuo rankų nenulipa ir slankioja iš paskos tiesdami rankas, kad tik ji paimtų juos. Kai ji ateina, nei manęs, net nei Tomo nereikia…

IMG_0952 Tai va toks tas mūsų vasaros atidarymas buvo… Pabaigai – keletas Daugų ežero nuotraukyčių:

vaizdeliai

4 komentarai:

Egle rašė...

Vajetus, kaip jums linksma ir gera turėjo būti! Aš irgi labai norėčiau, kad mes galėtume porai dienų nuo namų atitrūkti. Poros valandų, ar pusdienio išvykas dažnai pasidarom, bet ilgesnės dėl kitokio gyvenimo/darbo ritmo ne mums kol kas.

Simona rašė...

na, mes ne iš tų "sėdinčių" namie. metus pratupėjom dėl to, kad vaikučiai maži labai gimė, bet dabar jau vėl "grįžtam į save" :) o šiaip tai manau, kad kai labai nori - viskas įmanoma, kas tai bebūtų ;)

Egle rašė...

Džiaugiuosi už jus, atsigriebsit dabar tų kelionių su kaupu :)
Matai, turbūt tavo vyras turi dvi išeigines per savaitę (savaitgalį ta prasme), nes maniškis vos vieną dieną per savaitę yra laisvas (o pastaruoju metu dėl tam tikrų priežasčių ir ta vienintelė dienelė parduota), tai mums neišeina dvi dienas kažkur važinėtis ta prasme :)
p.s. ir mes giminių Vokietijoje neturim...

Simona rašė...

aišku, jums sunkiau... tai jei pasitaikys savaitgalis, kai vyras turės dvi laisvas dienas - išnaudokit :)

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.