2010 m. rugpjūčio 26 d.

Savaitgalis Žemaitijoje. Pabaiga

Tikiuosi jau viskas bus su šiuo rašiniu, nes jau baigiu išsikvėpt :)

Visas atostogas taip ir važinėjom Kretinga-Klaipėda-Palanga ir t.t.

Pirmadienį praleidom Palangoje – pasivaikščiojom botanikos sode, pašėrėm antytes, ir, aišku, tradicinės Palangos nuotraukos – prie “Eglės žalčių karalienės”. Tik va mums nesigavo visiškai tradiciškai – vienas šeimos narys (t.y.) aš fotografavo, kitas (t.y. Vakaris) miegojo, o va pozavo tik du iš keturių :)

IMG_2399 IMG_2400Antyčių šėrimas visuomet šventė ne tik vaikams, bet ir mums. Ilgą laiką turėjom tradiciją jas maitinti Sereikiškių ar Pavilnio parkuose, ar šiaip kur tik jas rasdavom :) Ir dabar šią tradiciją kartais palaikom, reiks atgaivint vėl (buvo kassavaitinis ančių šėrimas) IMG_2406 Ir šiaip dar keletas vaizdų iš parko:

IMG_2415IMG_2417

Toliau mūsų maršrutas vedė į pajūrį. Ten kaip ir visuomet – vaikai tiesiog kaifavo. Beje, visam pajūrį neradau parduotuvėse pirkti smėlio žaislų, tad teko pasitelkt išmonę ir tinkamų rakandų ieškoti indų skyriuje :) Ir visai neblogą sprendimą radom (viso 1,5 Lt)IMG_2421 IMG_2437IMG_2451 IMG_2457 IMG_2472 IMG_2499Toliau – pasivaikščiojimas ir pietūs mūsų pamėgtoje ukrainietiškų patiekalų kavinėje “Žvaigždė”. Vežimas – daiktams vežti :)

IMG_2504Pavakary išbandėm pasivažinėjimą su dviračiais. Vaikams kėdutėse teko sėdėti pirmą kartą, nepasakyčiau, kad buvo itin sužavėti, ypač pradžioje, bet manau, kad tokių keletas pasivažinėjimų, patogesnė kėdutė ir viskas būtų OK. Reiks rimtai pasvarstyti apie dviračių įsigijimą… IMG_2509 IMG_2512Na ir vakarą praleidome “Vienkiemyje". Smagi vietelė, ypač turintiems vaikų – šalia stalų didelė pieva, aptvertos vištos, triušiai. Mūsiškiams gyvūnai bet kokie yra kažkas toookio, tad sąmoningai renkamės vietas, kur jų galima pamatyti. Jau dabar moka atkartoti ne tik kaip sako karvė, ožka, avis, katė, šuo,  bet ir tokius gyvūnus kaip beždžionė, šernas, ežiukas, vilkas ar meška… Turim tokią knygutę su gyvūnais, kurią dažnai pavartom, o vaikai visuomet lieka sužavėti.

IMG_2524

IMG_2529  IMG_2570 IMG_2535

Va kaip ten viskas daugmaž atrodo – be gyvūnėlių pilna atrakcijų vaikams:

IMG_2573 IMG_2595 IMG_2583Kaip ir kiekvienas vakaras šis baigėsi taip pat: IMG_2602 IMG_2604Na o kitą dieną oras atvėso stipriai, bet vis dar buvo labai tinkamas pasivaikščiojimui pajūrio taku, pietums mėgstamoje kavinėje, vakare dar užsukom į Skuodą (turėjau reikalų), ir prieš jų naktinį miegą išvažiavom namo… 

Ech, daugiau tokių savaitgalių :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.