2015 m. gegužės 27 d.

Vaikų 6-asis gimtadienis arba ką veikti su vaikais Koh Phangane

Prieš gerą mėnesį atšventėm vaikų šeštąjį gimtadienį. Suko galvą vaikai, kaip čia reikės švėsti be draugų, bet tuo metu draugų ilgesys dar nekamavo taip kaip dabar šiuo metu, tai klausimas iškilo tik trumpam. Be to pasikalbėjom, kad prieš išvažiuojant su draugais jau atšventėm išleistuves ir išankstinį gimtadienį, gavom dovanų... Iš anksto sutarėm, kad vaikai gali rinktis - arba gauti dovaną - daiktą, arba visą dieną veikti / valgyti ką jie nori, kur nori ir priimti sprendimus patys. Be ilgų diskusijų buvo pasirinktas pastarasis variantas, iš anksto mums buvo pateiktas veiklų sąrašas: 
Iš vakaro Tomas nupirko kiekvienam po ledų dėžutę - kai atsikėlė pusryčiams buvo ledai - oj džiaugsmo vaikams kiek! Sudainavom "Su gimimo diena", sugalvojo norus, užpūtė žvakes. Tiesa, dovanų gavo ir šuniukų maisto - rūpinimasis aplink lakstančiais šunimis - viena iš atrakcijų vaikams:

Tuomet važiavom į jogą. Agama jogos centre (garsus pasaulinio lygio jogos centras, turintis filialus visame pasaulyje) kiekvieną sekmadienį 10 val. vyksta nemokami jogos užsiėmimai:
Diena pasitaikė karšta - todėl vidurdienį visi žiūrėjom šeimos filmą namuose, būna dienų, kai dieną geriau nosies nekišti dėl karščio. Aišku, vietoj pietų - kaip aš sakau "šūdeliukai: - visokie traškučiai ir kitas nevertingas maistas :)
Viena iš vaikų svajonių buvo pajodinėti drambliais. Bandžiau atkalbėti, bet jie nesutiko, norėjo išbandyti. Galvojom, gal vaikai vieni galės joti, bet neleido, tad teko ropštis ant dramblių. Visą tą laiką jaučiausi ne kaip - pasakojau Vasarytei, kodėl mes elgiamės blogai ir kodėl taip nereiktų elgtis. Mergina sakosi supratusi ir daugiau su drambliais jodinėti nebenorės... Gaila man jų - dresuojami tikrai ne humaniškais būdais, gyvenimo sąlygos - kur kas blogesnės nei Kauno zoologijos sode. Mes kartais nuvažiuojam drambliukus pašerti bananais - čia kur kas smagiau, bet vistiek, širdį suspaudžia matant juos už trumpos grandinės pririštus... Labai tikiuosi, kad tik laiko klausimas, kada tai uždraus, atrodo, šis klausimas bent jau Tailande yra nemažai eskaluojamas ir net vyksta šiokie tiokie veiksmai...

Vakarinė pramoga - mini golfas. Žaidėm pirmą kartą, bet galiu pasakyti, kad vakaris beveik profas jau - kala ne prasčiau nei aš :) Vasarei pirmą kartą pritrūko kantrybės, todėl daugiau žaidė vaikų žaidimų aikštelėj, nei patį golfą, bet antrą kartą nuvažiavus buvo įdomiau... 
Na ir vakarienė - visą savaitę tik ir kalbėjo, kaip jie per savo gimtadienį valgys "už 159 batus" - tai tokia kavinė, kur gauni sultinio ir "laužą ant stalo" bei maistą verdiesi sultinyje / kepiesi pats. Tai bufetas "valgai kiek nori" - vaikams visuomet atrodydavo, kad jie nedavalgę, čia galėjo išbandyti maximalias savo valgymo ribas... Aišku po standartinės porcijos suvalgymo buvo pasakyta "pavalgėm, dabar einam ledų" :)  Beje, buvo labai įdomu išbandyti, tikrai skanu ir tikrai dar kažkada bandysim vėl :)

Be išvardintų pramogų, be maudymosi jūroje ar basiene, vaikams tų pramogų daugiau per daug ir nėra - dar yra kavinė su vaikų žaidimų aikštynu, žaidimų aikštelė Thong Sala centre, keletas būrelių, darželiai... Norintiems daugiau pramogų reiktų rinktis Koh Samui - ten ir atrakcionų parkas, ir vandens parkas yra... Bet ieškantiems ramybės, Koh Phanganas - pats tas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.