2015 m. kovo 23 d.

Orai Tailande

Pagyvenus čia supratau, kad apie orus labiausiai mėgsta kalbėti europiečiai, ypač iš Šiaurės, Rytų. Čia dar neteko girdėti minint oro, nes niekam neaktualu – visi žino, vakar buvo saulė, šiandien yra, bus ji ir rytoj. Net jei ir palis, vis tiek bus šilta, o po to vėl švies saulė.  Vitamino D (ir ne tik), gavom per tris savaites čia daugiau, nei Lietuvoj per visus metus. Na gerai, neskaitant vasaros – ji ir Lietuvoje pastaruoju metu pakankamai šilta. Kas, kad tik vieną mėnesį.
IMG_4551 (1024x683)
Bet žinau, kad lietuviams vis tiek reikia žinoti – tai kokie tie orai Tailande? Kada čia žiema, o kada vasara? Ar čia būna šalta? Ar reikia megztinių? Mes aišku ne išimtis ir ten, kur dabar esame, esame ko gero dėl vienintelės priežasties – orų prognozių rekomendacijų ŠypsenaKai visam Tailande prasideda lietaus sezonas, čia vis dar lepina saulės spinduliai. O kai visur kitus baigiasi lietus ir pradeda šviesti saulė, čia prasideda lietus. Dėl to mes ir esame Phangane. Labai padėjo šis interaktyvus orų žemėlapis – tereikia pasirinkti kairėje pusėje šalį, mėnesį ir šypsenėlės tau praneš, kokia situacija ten dažniausiai tokiu metų būna:
Tame žemėlapyje galima matyti ne tik orus Tailande, bet ir  Malaizijoje, Borneo, Vietname, Kambodžoje, Indonezijoje, Laose, Šri Lankoje, Miainmaryje. Labai naudinga, paprasta ir matyt, pakankamai tikslu!
p.s. O megztinių retkarčiais reikia – kai vakare “atšąla” iki 25 laipsnių, su motoroleriu važiuoti vėsu, ypač vaikams.

Apie tai, kaip mums sekasi gyventi Tailande ir keliauti po Pietryčių Aziją, sekite ČIA.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.