2015 m. kovo 7 d.

Oslas, AirBnb ir Norwegian airlines

Žinau, kad ne šito įrašo laukiat, bet negalim jo išmesti :) Oslas buvo mūsų tarpinė stotelė - skridom per Oslą į Bankoką su Norwegian airlines, iš Kauno į Oslą su Ryanair.




Jei Lietuvoj dar mus išlydėjo pakenčiamas oras, tai Oslas pasitiko labai nesvetingai - apsiniaukę, šlapdriba, sniegas. Kad būčiau žinojus net nebūčiau ėmus nakvynės Osle, geriau iš vieno oro uosto tiesiai važiuoti į kitą ir ten šalia išsimiegot. Visi buvom pakankamai pavargę kol atsigavom į mūsų išsinuomotą butą per Air Bnb. Kuris, reiktų pažymėti, buvo ypatingai tvarkingas ir jaukus. Šeimininkai kaip tik naktį prieš mums atvykstant išskrido keliauti po lotynų Ameriką. Mes su Tomu nusprendėm - į kavos plantacijas, visi namai atspindėjo jų pomėgį keliauti ir aistrą kavai - paveikslai, knygos, kavos įvairovė, kavinukai, pupelių malimo mašinėlės, žemėlapiai, kelionių knygos ir senas lagaminas kaip interjero detalė. Labai įdomi patirtis! Planuojam Air Bnb būtinai išbandyti ne tik kaip ieškantys nakvynės, bet ir kaip ją siūlantys. Gal Tailande, gal ir Lietuvoj.
DĖMESIO, paspaudus šitą nuorodą gausite nemokamą 50 USD kreditą AirBnb paslaugoms - tereikia paspausti, užsirgistruoti ir skelbti savo skelbimą arba ieškoti sau buto atostogoms:
www.airbnb.ca/c/skupetiene?s=8

Po poilsiuko nusprendėm vis tik iškišti nosis lauk. Nepaisant oro ir mūsų nunešiotų drabužių - pasiėmėm pačius prasčiausius likusius šiltus, kad galėtumėm be sąžinės graužimo juos palikti oro uoste :) Miesto daug nepamatėm, apsukom ratą aplink botanikos sodą, pasivaikščiojom gatvelėm, išbandėm kelias žaidimų aikšteles, kurių ten itin daug ir grįžom namo, tad nieko daug nepasakysiu. Vis tik Skandinavija nėra mano kryptis, daug geriau jaučiuosi pietuose, nei šiaurėj :)
Kitą dieną laukė ilgas skrydis su Norwegian airlines - net 11 val. Galvojau bus sunkiau, bet buvo viskas labai paprasta. Vaikai džiaugėsi asmeniniu kompiuteriu ir galimybe žiūrėti filmukus visą dieną, mes patogiomis kėdėmis, skaniu maistu. Tiesa, žadėto Wi-Fi taip ir nebuvo, kas šiek tiek nuliūdino. Vaikai pamiegojo kokias 3 val ir štai nusileidome karštame Bankoke. Kiti įspūdžiai bus jau iš ten!
Pora dienų buvo piešiami tik lėktuvai
Užkandžiai - ir sveiki! Rekomenduojam keliaujantiems su vaikais įsidėti ne tik šokoladukų :) 
Osle - labai patogu keliauti traukiniais 
Air BnB butas - baru galima naudotis. Taip pat šeimininkai buvo palikę ir maisto šaldytuve - pravertė.  
Oslo spalvos 
Žaidimų aikštelių - ant kiekvieno kampo 
Lėktuvai, lėkvuvėliai, lėktuviukai 
Prie Oslo "narų" (ate šitiems drabužiams pasakėm prie įlipimo į lėktuvą)
Osle palikom sniegą (jo, kaip ir šlapdribos tikrai nepasiilgom)
Oro uosto Vikingas
 
Keliautojai 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.