2015 m. kovo 14 d.

KidZania Bankoke

Jei paklaustumėte mūsų dvynių kas yra KidZania - tikriausiai vienu ar dviem žodžiais negalėtų apibūdinti. Reiktų išklausyti 10 minučių monologą ir ryškius prisiminimus apie apsilankymo KidZania Bangkok patirtį. Negalėčiau apibūdinti ir aš pats. Bet jei visgi reiktų tas žodis būtų WAU! :)

Tikras AirAsia lėktuvas

Apsilankymas KidZania Bangkok buvo suplanuotas dar prieš išvykstant iš Lietuvos. Daug su vaikais kalbėjome apie tokį vaikų miestą, kartu žiūrėjome nuotraukas ir filmukus internete. Motyvacija buvo aukščiausio lygio - pramogai sutaupyti padėjo krikšto tėveliai, seneliai ir draugai. Tiesa dar liko valiutos apsilankymui KidZania Kuala Lampur - tai mūsų balandžio pabaigos destinacija. 


KidZania sumanytojas ir įkūrėjas Meksikos verslininkas Xavier López Ancona, kuris visą savo gyvenimą užsiminėjo vaikų pramogomis ir jų lavinimu. Pirmoji KidZania buvo įkurta 1996 metais Santa Fė (JAV, Naujosios Meksikos valstija). Dabar tokia erdvė yra įkurta 14 pasaulio vietų ir vis plečiasi. Arčiausiai Lietuvos netrukus turi atsidaryti Londone ir Maskvoje.

Pats KidZania principas - sukurta saugi erdvė  4-12 metų vaikams, kurioje jie užsiima tuom, kad jiems tuo metu atrodo patrauklu. Kaip ir realiame gyvenime vaikai apsiima dirbti įvairius darbus (gydytojas, gaisrininkas, pilotas, statybininkas, degalinės darbuotojas, policininkas, CSI kriminalistas ir dar daug daug kitų) ir už atliktą darbą gauna atitinkamą atlyginimą. Šį atlyginimą turi galimybę leisti pramogoms.

Vakaris degalinės darbuotojas

Pats miestas įsikūręs Bankoko centre, didžiulio Siam Paragon prekybos centro penktame aukšte. Visi viduje esantys pastatai, automobiliai, muliažai ir kt. yra pakankamai proporcingai pamažinti link vaikų dydžio ir atrodo labai realistiškai. Kiekvienas darbas ar pramoga turi savo rėmėją - tai tarptautiniai arba vietiniai prekės ženklai, todėl tai tą mažą pasaulį daro dar tikroviškesnį.

Gaisrinė, kuri važinėja po KidZania miestą

Darbų, pramogų pasirinkimo ir pabandymo užteks visai dienai. Mes buvome 7 val. ir ne viską suspėjome pabandyti. Visgi aplankyti 56 įvairiausias įstaigas per vieną dieną nemenkas išsūkis, ypač kai vienas suaugęs su dviem vaikais, kurių interesai skiriasi, o interesų sritys skirtingose miesto dalyse :) Tikrai nesudėtinga yra jame pasiklysti pačioje pradžioje, kol apšylamos kojos - tam skirti žemėlapiai ir uždedami laikrodžiai (suriša vaikų ir tėvų laikrodukus pasimeti ir saugumo sumetimais).

Saugos laikrodukai

Šis vaikų miestas taip pat turi ir savo valiutą - kidZos. Šia valiuta vaikai gauna atlyginimą už atliktą darbą, moka už paslaugas / pramogas. Kad būtų patogiau gautus "grynuosius" galima įsinešti į banko sąskaitą ir išsiimti bankinę kortelė. Su kortele ATM (bankomatuose) gali išsigryninti pinigų. Argi ne real life? :)

Vasarė atsidarinėja banko sąskaitą

Prie kiekvienos įstaigos yra nurodyta ar čia gausi pinigų ar turėsi juos leisti. Vasarė lengvai ataisveikindavo su pinigais, Vakaris sunkiai - pratiškai nesirinko pramogų, kuriose reikia mokėt. Taip žingsnis po žingsnio ateinas pas vaikus suvokimas, kad pinigai ant medžių neauga ir jų negali pasiskinti.

Vasarė leidžia uždirbtus pinigus malonumams

Kad ir kaip skaudėjo kojos nuo vaikščiojimo - užskaitau šią vietą, kuri moko vaikus apie socialines funkcijas, komandinį darbą (gaisrininko, policininko ar kurjerio darbe), pagarbos aplinkai ir profesijoms. 

Kadangi tai verslas, o verslas turi uždirbti, todėl vietiniai "paparaciai" zuja nesustodami pratiškai prie kiekvienos įstaigos - pastato vaikus pozuoti, o nufotografavus duoda lapelį su numeriu, kurį tėveliai už papildoma mokestį gali išsikeisti į atspausdintą nuotrauką (brangu). Todėl paparacio vaidmenį atlikau pats.

Kainos:
Įėjimas vaikams - 850 / 1000 BTH (85/100 LTL) (šiokiadieniai / savatgaliai);
Įėjimas saugusiams - 425 / 500 BTH (42/50 LTL) (šiokiadieniai / savatgaliai);
Patartina pasirūpinti bilietais iš anksto perkant juos internetu - sutaupyti galima 15%, tačiau reikia pirkti prieš 3 dienas. Taip pat prieš lankant peržiūrėti kokius promo akcijos tuo metu galioja.
Vandens buteliukas mažiukas (250 ml) - 20 BTH (2 LTL);
McDonalds sumuštiniai - 160-300 BTH (16-30 LTL);
Sušiai - ~150 BTH (15 LTL);
Kitoks fast food'as - 50-200 BTH (5-20 LTL).

Mūsų dvyniai neturėjo laiko kada valgyti, todėl šioje vietoje sutaupėme :) Valgė tik tai ką pasigamino - sumuštinius (McDonald), riešutukus ir sausainiukus.

Sausainių kepėjai ir dekoruotojai

Daugiau nuotraukų žiūrėkite Facebook paskyroje.

2 komentarai:

kurjeriai rašė...

Nuostabus vaikų miestelis! Maniškiams irgi labai patiktų, tik gaila, kad šiais metais jau nebepavyks pakeliauti.

Milda rašė...

Mano vaikui turbūt labiausiai patiktų kurjerio darbas, nes pastaruoju metu pradėjo maniškį žavėti kurjeriai. Aišku domisi ir kitomis profesijomis... pvz, kad ir pardavėjo ar policininko. Super miestelis, tikra vaikų svajonė.

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.